Министърът на здравеопазването взе решение за преобразуване чрез вливане на Многопрофилна болница

...
Министърът на здравеопазването взе решение за преобразуване чрез вливане на Многопрофилна болница
Коментари Харесай

МЗ взе решение за вливане на МБАЛББ „Св. София“ в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

Министърът на опазването на здравето взе решение за преобразуване посредством вливане на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване по белодробни болести „ Св. София “ ЕАД, гр. София /МБАЛББ „ Св. София “/ в „ Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Св. Иван Рилски “ ЕАД /УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “/. Двете сдружения са лечебни заведения за болнична помощ с едноличен притежател на капитала държавата, чиито права се упражняват от министъра на опазването на здравето.

С преобразуването на двете лечебни заведения УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ ще поеме активността на МБАЛББ „ Св. София “. Предвид значимостта и здравната целенасоченост на реализирания диагностично-лечебен развой в структурите на МБАЛББ „ Св. София “, същите ще бъдат съхранени в цялостен размер и ще бъдат поети от приемащото сдружение – УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “. Оперативното ръководство ще се реализира от изпълнителния шеф на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ – доктор Дечо Дечев.

С по този начин подхванатите дейности се цели обезпечаване на качествена и налична здравна помощ на пациентите, както и да се реализира в най-пълна степен отбрана на държавния интерес и в двете лечебни заведения. Вливането няма да засегне наличните медицински структури и личен състав, а ще способства за разширението на дейностите и по-доброто им менажиране.

Преобразуването на двете лечебни заведения е в отговор на водената политика по усъвършенстване на лечебните заведения за болнична помощ на територията на  гр. София и търсенето на баланс и дейно потребление на наличните финансови запаси, което следва да обезпечи възстановяване на предлаганите здравни услуги, налично, равнопоставено, качествено и всеобхватно опазване на здравето на жителите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР